Menu

Den säkraste bilen

Vilken är den absolut säkraste bilen? Det är väldigt svårt att säga för det finns så många faktorer som påverkar säkerheten när det gäller bilkörning. Generellt kan man säga att det absolut viktigaste för att köra säkert är att inte vara påverkad av vare sig droger eller alkohol när man sitter vid ratten. Att undvika det är det absolut viktigaste både för dig själv och för din omgivning. Sedan är det också viktigt att köra försiktigt. Men självklart är det viktigt vilken säkerhetsutrustning din bil har och vilken typ av bil som du kör.

Volvo är känd för att vara säker

Volvo XC90 har vunnit titeln den säkraste bilen i världen, och det är inte särskilt förvånande. Volvo bygger kvalitetsbilar och tänker verkligen på säkerheten när de konstruerar sina bilar. Testet som utfördes av krocktestorganisationen Euro NCAP var det som Volvo blev etta i, och de slog exempelvis sin konkurrent Audi. Funktioner som airbag och värmekameror som kan känna av om något djur rör sig i närheten av bilen börjar bli självklarheter. Men nu finns det även bilar med automatiska bromssystem som slår på om en kamera känner av att något befinner sig nära bilen och hastigheten är hög. Denna typ av funktioner kan revolutionera säkerheten på våra vägar och det är verkligen en fantastisk teknikutveckling.

Andra bilmodeller som är säkra

Förutom Volvo finns det flera andra bilmodeller som är kända för att vara välbyggda och där säkerhetsfrågor har varit viktiga vid konstruktionen. Några exempel på sådana bilmodeller är Subaru, BMW och SAAB. När du väljer vilken bil du ska köra så tänk på att inte snåla för mycket. Det kan löna sig även ekonomiskt att köpa en lite dyrare kvalitetsbil. Dessutom får du då en säkrare bil vilket alltid känns bra, särskilt om du har familj och barn. Tänk också på att köpa bra däck och att inte köra runt med för slitna däck där mönsterdjupet är utslitet. Särskilt på vintern är det viktigt att ha bra däck.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram