Menu

Spara pengar på din bil

Att ha bil kan vara dyrt. Det är många utgifter som man inte tänker på från början som tillkommer efter hand. Förutom kostnaderna för drivmedel så ska skatt, försäkring och eventuella reparationer betalas. Dessutom kostar saker som nya vinterdäck och service åtskilliga kronor. Att parkera bilen är allt som oftast heller inte gratis, och kostnaderna för en bil kan snabbt sticka iväg.

Spara drivmedel

En stor del av kostnaderna för en bil utgörs ändå av kostnader för drivmedel. Bilen behöver bensin eller diesel för att ta sig framåt, och det kan verka som att bilen behöver tankas alldeles för ofta. Det finns dock bilar som är riktigt

snåla och inte drar så mycket bensin eller diesel. Dessutom finns det fler och fler elbilar eller elhybrider som inte heller kräver lika mycket bensin eller diesel.

Om du kör en dieselbil kan du dessutom lämna in den för en dieseloptimering, där det görs olika inställningar för att du ska få ut så många mil som möjligt efter en full tank. Om du kör din bil många mil varje år kan detta vara en mycket värd investering, som gör att du kan börja spara pengar.

Ett annat sätt att spara in på drivmedel är såklart att så långt som möjligt försöka att använda bilen så lite som möjligt. Att välja cykeln istället för bilen är bra för hälsan, men det sparar också in pengar. Varje gång bilen startas och körs används drivmedel upp, och genom att köra mindre kan du spara avsevärda summor.

Kontrollera försäkringen

För att få köra med bilen behöver den vara försäkrad. Detta är heller inte helt gratis, och priset kan variera mycket mellan olika försäkringsbolag. Därför kan det vara en god idé att se över sin bilförsäkring. Det finns också många olika tidningar och tidskrifter som har gjort olika

undersökningar där man jämfört olika bilförsäkringar. Det är också bra att tänka till på hur mycket skydd man vill ha från sin försäkring. Minimumkravet är en så kallad trafikförsäkring, där eventuella skador på din eller annans bil inte kommer att täckas av din försäkring. Vid en halvförsäkring täcks skador på annans bil, men inte på din egen, vid en eventuell olycka. En helförsäkring täcker i sin tur både skador på annans och på din egen bil vid en olycka. Olika försäkringsbolag har också olika hög självrisk, det vill säga den summa du själv får betala vid en eventuell olycka.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram