Menu

Framtidens elbil

Klimatet förvärras, och att vi måste värna om miljön är inte längre en kontroversiell åsikt. Bensin och dieselbilar blir om ett par årtionden historia, och elbilar ser ut att vara vägen framåt. I Norge vill man förbjuda försäljning av bensin och dieselbilar redan 2025. Hur kommer dessa framtida elbilar att se ut?

Framtidens elbil

Laddstationer byggs runtom i Sverige, och i framtiden kommer det att vara enklare än någonsin att ladda sin bil till en billig peng. Sverige satsar stort på förnybar energi, och detta i samband med att man slipper fossila bränslen som bara ökar i pris med åren gör det väldigt ekonomiskt gynnsamt att köra en elbil. Många av dessa laddstationer laddas upp av solceller för att effektivisera processen ytterligare, och det är även möjligt att ha en laddstation i sitt eget hem.

Självstyrande bilar börjar komma in på marknaden, och kör bättre än de flesta människor. Det är naturligt att framtidens elbilar tar del av denna teknologi som Tesla har som ambition att göra med sina bilar. Genom att använda artificiell intelligens och inhämtad data från tusentals olika bilar kan man göra vägarna säkrare för alla, och reducera antalet olyckor. Klimatpåverkan sänks ytterligare genom att dessa självstyrande bilar räknar ut den optimala vägen att ta till destinationen för att spara på energi.

De etablerade företagen börjar även de utveckla nya och spännande bilar för att inte halka efter i utvecklingen. Många av dessa bilar har fortfarande samma design som traditionella bensin- och dieselbilar för att det ska kännas bekant för konsumenterna. Här är några exempel på elbilar som kommer att vara tillgängliga för konsumenter senast år 2025:

Mercedes-Benz EQC

Mercedes planerar att lansera denna bil år 2020. Med hela 402 hästkrafter kan man komma upp till 100km/h på 4.9 sekunder. Man behöver alltså inte kompromissa med prestanda när man köper en imponerande bil som denna.

Mini E

För den som vill ha en mysigare bil som fokuserar mer på effektivitet än prestanda kan denna bil vara intressant. Mini E kan komma att bli den perfekta bilen för stadsbon om några år, med ett batteri som kan klara sig upp till 300 kilometer innan man behöver ladda.

Porsche Mission E Cross Turismo

Porsche har avslöjat att de har planer på ett flertal elektriska bilar i framtiden. Mission E Cross är en fyrasitsig sportbil som har som ambition att utmana Tesla Model S. Denna imponerande bil kan nå 100km/h på 3.5 sekunder, och man kan få 100km av laddning från denna bil på bara fyra minuter.

Investera i en elbil

Häng med i utvecklingen och köp en elbil du också! Det vore bra både för miljön och för alla de bekvämligheter som kommer att erbjudas för elbilar, t.ex sänkta skatter och enkel tillgång till laddstationer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram