Menu

Köpa en begagnad bil

Är du på jakt efter en begagnad bil? Då finns det en del saker som är bra att veta innan du slår till. Att köpa en begagnad bil kan vara en av de bästa bilaffärerna du någonsin gjort. Priserna är väldigt låga om man jämför med ny bil och man kan få väldigt mycket bil för pengarna om man väljer klokt. Många bilar som säljs nya i dag tappar oerhört mycket värde bara de tas ut från bilhandlaren. Det ger dig som köpare väldigt mycket att välja på, till priser som är klart bättre än hos bilhandlaren.

Vad ska man tänka på?

Bilar som har ett par år på nacken kan se ut att vara i gott skick vid en första anblick. Det är däremot svårt att få en överblick över hur motor, växellåda och förslitningsdelar ser ut. För att få en bra uppfattning om hur bilen skötts är det viktigt att kolla i servicehäftet. Om alla servicar utförts med jämna mellanrum så är det en bra indikation på att motorn troligtvis är i bra skick. Eller åtminstone tagits väl omhand. Något annat som är viktigt är att kolla efter eventuella oljeläckage. Bäst av allt är att hissa upp bilen på en Gör det själv-hall och titta. tänk på det här när du ska köpa begagnad bil för att minimera riskerna.

Provkör alltid bilen

Förutom att kontrollera bilens skick underifrån så skvallrar en provkörning mycket om hur bilen mår. Innan du köper begagnat ska du alltid provköra. Då ska du testa alla funktioner, som AC:n, elstyrda finesser, att alla växlar fungerar och låter som de ska. När du provkör är det bra att pressa bilen lite grann för att höra efter eventuella missljud eller andra fel. Gå igenom alla växlar i olika hastigheter, ge fullt rattutslag åt bägge håll i olika farter och ta den gärna över ett par gupp. Ger bilen ifrån sig ljud kan det vara klokt att forska vidare vad det kan bero på och få en fingervisning för vad reparationen kan kosta. Eventuella fel ger dig som köpare viss prutmån.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram