Menu

Självkörande bilar

Självkörande bilar kan låta som en helt orealistisk fantasi. Men är det verkligen det? I den här artikeln ska vi titta lite närmare på ämnet och se vad det kan innebära att våra vägar kan fyllas av självkörande bilar i framtiden. Det finns så klart många fördelar med självkörande bilar. Tänk dig själv att kunna knappa in på GPS:en vart du vill åka och sedan kunna luta sig tillbaka och låta bilen göra jobbet.

Fördelar med självkörande bilar

Att kunna göra annat medan bilen kör är så klart väldigt praktiskt. Man kan ägna sig åt något mer utvecklande som att läsa en bok, jobba eller surfa på internet. En annan fördel är att om bilarna styrs av datorer så kan olycksriskerna minska i och med att den mänskliga faktorn inte får lika stort inflytande. Många menar att det är orealistiskt med självkörande bilar om tre år men samtidigt finns det filmer och bilder med prototyper som ser väldigt lovande ut.

Nackdelar med självkörande bilar

En stor eventuell nackdel med självkörande bilar är risken för olyckor. Om inte en människa är med och ser till att körningen är säker och anpassad efter vägförhållandena finns det risker för att körningen blir för våghalsig. Riskerna för olika typer av skador skulle kunna bli hög. Nackskador och ryggskador är vanliga i samband med bilolyckor. För den som drabbats finns det möjlighet att vända sig till en kiropraktor eller sjukgymnast. Ett annat alternativ är att vända sig till en naprapat stockholm.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram