Menu

Oväntade utgifter med bil

Alla som har haft bil en längre tid vet att allt kan hända när man äger en bil, och att man måste vara beredd på att de mest oförutsebara problem kan uppstå när som helst. Som ett tydligt exempel på något som kan inträffa oväntat när man är ute och kör på vägarna kan nämnas punktering – då gäller det att vara förberedd genom att ha ett reservdäck i bilen, liksom de hjälpmedel som behövs för att byta däcket.

En annan sak som kan hända på vägen är att man får ett stenskott. Det är inte lika snabbt åtgärdat som en punktering, då man måste lämna in bilen till en specialist på bilglas som kan byta ut vindrutan – något som ofta är ganska kostsamt.

Ytterligare ett exempel på något som kan bli mycket kostsamt är att en varningslampa tänds. Hur dyrt det blir beror självklart på vad problemet består i, som har gjort att lampan tänds. I värsta fall krävs mer omfattande reparationer hos en mekaniker, vilket gör att tusenlapparna snabbt flyger iväg.

För att vara förberedd på dessa utgifter är det därför viktigt att som bilägare alltid ha en buffert för nödfall, så att man snabbt kan skicka in bilen på reparation eller på annat sätt åtgärda problemet. Om man skulle råka ut för det värsta, och flera av dessa oväntade utgifter hopar sig på varandra så att bufferten tar slut, kan man som en nödlösning ta ett snabblån på Risicum. Då vet man att man i alla fall lånar till så bra villkor som möjligt, så att man snabbare kan bygga upp sin buffert igen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram