Menu

Ska man köpa eller leasa en bil?

Det har blivit alltmer populärt att leasa bilar. För många så är detta ett ganska så okänt begrepp och därför så lägger de varken ner tid eller tankar på att det kanske faktiskt kan vara ett bättre alternativ, beroende på hur du tänkt använda dig av din bil.

Fördelar med att köpa en bil
Den utan tvekan största fördelen med att köpa en bil är att då förblir den din och ingen annans. Vill du ställa av bilen under vinterhalvåret så har du ingen driftkostnad och ifall något skulle hända med bilen, låt oss säga att du råkar snudda till garageporten så att bilen får en liten repa. Som bilägare så kan en leva med att bilen kanske har en repa på 5cm, förutsatt att den inte är grotesk. Om du däremot skulle skada en bil som du leasar så finns det en risk att självrisken är ganska så hög, vilket betyder att du får betala en ”fin” summa för att åtgärda skadan.

Vill du t.ex. byta ut något i din bil så är det helt upp till dig, du kanske vill färga om den? Du kanske vill installera en högteknologisk dörr? Du kanske är mer högteknologisk och vill installera en egen röst till din bil? Du kanske är en som har mycket att göra med människor som talar andra språk, tänk om din bil kunde agera tolk lika bra som de gör på Herotolk.se

För att runda av fördelarna så är det bättre för dig att köpa en bil ifall du vill ha en lägre driftkostnad samt tryggheten i att bilen är din.

Fördelar med att leasa en bil
Vill du kunna köra en ruskigt snygg bil trots att du varken har råd att köpa en ny eller begagnad sådan? Kör du bilen ofta och är säker på din körning och din omgivning? Då kan leasing vara något för dig.

Hur häftigt är det inte att rulla in med en bil av senaste modell inför dina vänner och arbetskollegor? Känslan av att sitta i en bil av senaste modell är unik och den gör mycket med en som person, den boostar ens självförtroende vilket kan påverka ens framgång. Beroende på hur du ska använda dig av din bil så är det viktigt att veta vad för slags avtal du bör teckna, se till att läs igenom hela kontraktet och fundera ordentligt på ifall det är värt det.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram