Menu

Skydda bilen

Vi har ett problem med bilstölder i Sverige och trots att stölderna procentuellt sett har gått ner blir de allt råare. Många stölder som har skett de senaste åren har gått till på det vis att tjuvarna har tagit sig in i bilägarnas hem för att sedan stjäla nycklarna från dem. Ägarna har ibland legat och sovit och det hela har varit mycket traumatiskt. Sådana här bilstölder är obehagliga, inte minst för att man riskerar att råka riktigt illa ut om man råkar komma i vägen för tjuvarna. Hur kan man egentligen skydda sig från den här typen av stölder?Övervakning och larm

Ett säkert och effektivt sätt att skydda bilen på är att förvara den i ett garage när den inte används. Garaget kan även larmas och om man vill kan man sätta upp övervakningskameror. Ibland räcker det att tjuvarna ser kamerorna och larmet för att bli avskräckta. Nyttja detta faktum och sätt upp plakat utanför garaget där dina säkerhetsåtgärder syns tydligt. Bor man i ett område där det har skett många bilstölder är detta att rekommendera. Man kan även sätta på ett rattlås eller ett hjullås på sin bil. Det gör att det är mycket svårare att stjäla bilen och detta är nog det säkraste att göra om man inte har tillgång till ett låst garage.

Problemet med bilstölderna

Problemet med bilstölder i Sverige är delvis orsakat av det offentliga Bilregistret. Det är ett öppet register där man enkelt kan få fram information om vem som äger vilken bil. Det ger tjuvar adresser och annan info som de sedan använder när de är på jakt efter bilar som är värda mycket pengar. Tyvärr finns det inget sätt att avregistrera sig från detta register, utan än så länge får man göra sitt bästa med att hålla sin bil säker från tjuvarna. Om du måste bygga om i ditt garage för att få plats med övervakningskameror eller annan säkerhetsutrustning, då rekommenderas Skånska byggvaror till garaget. Har du inte ett eget garage kanske några grannar kan gå ihop och bygga ett tillsammans.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram