Menu

Volvo – den svenska signaturbilen

 

Volvo är den svenska bil som näst intill blivit ett med den svenska folksjälen. Säger man Volvo så tänker man genast på Sverige och en säker, praktisk och pålitlig bil. Svenskarna är även mycket stolta över Volvo som märke och tror mycket på det, något som snabbt blir tydligt för den som trafikerar de svenska vägarna. En stor del av de bilar som man ser runt omkring sig kommer oundvikligen att vara av märket Volvo.

Den första bilen

volvofrontVolvo startades år 1927 då den första volvo-bilen tillverkades och lämnade företagets fabrik i Göteborg. Modellen hette ÖV4 och var alltså föregångaren till alla senare volvo-modeller. Anledningen till att man beslutade sig för att börja producera en svensk bil var för att man behövde ett fordon som klarade av de varierande och ibland väldigt tuffa villkoren här. Vägarna höll låg kvalitet och det svenska vinterhalvåret bjuder ofta på extrem kyla med snöiga, isiga och hala vägar.

Volvo lastbilar

Strax efter att man beslutat sig för att bygga bilar började man även producera lastbilar. Serie 1 kallades den första modellen av lastbilar och dessa blev snabbt en succé. Volvo kunde snart börja exportera stora mängder lastbilar till utlandet varje år. Nu för tiden fortsätter Volvos skapelser att vara lika populära världen över.

De nya volvo-reklamerna

Under senare år har Volvo satsat på att marknadsföra sig genom ett antal spektakulära och uppmärksammade reklam-filmer. Filmerna har visats både i Sverige och utomlands och gästas av kända ansikten. I reklamfilmerna för personbilar har vi bland andra sett Zlatan Ibrahimovic och sångerskan Robyn. Zlatan-reklamen blev naturligtvis extra stor eftersom det var just han. I filmen visas Zlatan i svenska miljöer och utför olika aktiviteter så som att jaga och bada i isvak. Dessutom ackompanjeras filmen av att Zlatan läser upp sin något annorlunda version av den svenska nationalsången.

Volvo lastbilar promotades istället av en internationellt erkänd stjärna, den klassiska actionstjärnan Jean Claude Van Damme. Han utförde ett vågat stunt, den nu mera klassiska Epic Split som innebar att han gick ner i split stående på taken av två volvo-lastbilar som backande sakta men säkert gled längre och längre ifrån varandra.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram