Menu

Välj rätt bilförsäkring

Att det är viktigt att ha en bilförsäkring vet väl de flesta, men vilken försäkring ska man egentligen ha? När räcker det med bara trafikförsäkring?

Trafikförsäkringen är den mest grundläggande försäkringen man kan ha för sin bil, och den är obligatorisk enligt lagen. Trafikförsäkringen täcker kostnader för att behandla eventuella personskador vid en olycka, både för de i din bil och de utanför bilen. Det är dock endast detta den täcker – man får med andra ord ingen ersättning för eventuella skador på själva bilen. Att bara ha trafikförsäkring passar därför bäst om man har en gammal bil, som det knappt är värt att reparera om man skulle skada den.

Steget upp från trafikförsäkringen är halvförsäkring. Med denna försäkring har man också skydd om bilen skulle bli stulen, om den blir skadad av brand eller om man råkar ut för en glasskada eller maskinskada. Man får också bärgning från olycksplats, och om man skulle hamna i en rättstvist efter en incident i trafiken får man rättsskydd.

I helförsäkringen ingår allt detta, men man får också ersättning för vagnskada vid en eventuell trafikolycka. Det är det högsta skyddet som går att få för sin bil.

Om du känner dig osäker på vad du har råd med när det gäller din bilförsäkring, kan det vara en bra idé att se över din privatekonomi som helhet. Hos Finansly hittar du tips och information som kan vara till hjälp om du vill få bättre koll på din ekonomi.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram