Menu

Mercedes – en tysk framgångssaga

Finns det något lyxigare än en Mercedes? Inte många skulle säga emot på den frågan då den har blivit en statussymbol av rang i dagens samhälle. Mercedes-Benz som det fullständiga namnet lyder, är ett bilmärke från Tyskland som finns som både personbilar, lastbilar, skåpbilar, bussar och minibussar. Detta bilmärke är det ledande märket inom lastbilar över hela världen och sedan 1900-talet är det ett mycket prestigefyllt bilmärke inom personbilar att ha i sin ägo. Mercedes var till en början en del av en större koncern som hette Daimler och det finns en historia om att det var när en mycket rik affärsman beställde 36 bilar därifrån som bilmärket Mercedes fick sitt namn – efter affärsmannens dotter. I början av Mercedes historia var bilarna väl representerade på racingbanorna runt om i Europa.

Vit Mercedes cabriolet.

Mercedes framgångar på racingbanorna under 1950-talet var det den egna racingmodellen Silverpilen som stod för. En annan modell som under samma tidsepok var med och drog glans över bilmärket är Måsvingen. Sedan dess har Mercedes stjärnstatus stabilt ökat och idag är bilarna från den tiden väldigt eftertraktade samlarobjekt. Designen har gått från de klassiska bilarna med stiliga fenor på 60-talet, till att på 70-talet börja ta fram kombibilar. Den populära Mercedes G-klass började tillverkas första gången 1979 och är populär än idag. Mercedes A-klass som tog dem in på småbilsmarknaden har funnits sedan 90-talet och har bara ökat deras popularitet då det nu verkligen finns en Mercedes som passar alla, oavsett vem du är och vad du behöver. Det är så man bygger framgång och behåller den. Finns det ett behov på marknaden så kommer Mercedes fram med en lösning till det. Dess komfort och höga sociala status har varit konstant och det ska mycket till för att bryta det nu. Drömmer du om en helt egen Mercedes? På enklare.se kan du ta del av fördelaktiga lån som kan bidra till att din dröm till slut blir sann.

En symbol med flera betydelser

Mercedes treuddiga stjärna.

Av de tio mest igenkända logotyperna på bilar så är Mercedes en av de mest kända. Nästan alla känner igen den treuddiga stjärnan med cirkeln runt om. De tre uddarna på stjärnan står för de tre elementen som är land, luft och hav och symboliserar målet att skapa en universalmotor som kan användas just på land, i luften och till sjöss. Nu för tiden fungerar stjärnan som en symbol för säkerhet och hög kvalitet. För den enskilda personen symboliserar bilen och dess stjärna så mycket mer än så, det kan uttryckas som att bilmärkets framgångar spiller över automatiskt på dess förare. Idag har det gått många år sedan Mercedes blev störst för första gången på den svenska marknaden och vi kan bara konstatera att storheten består. Mercedes är stora inom såväl yrkesmässig trafik så som taxi, färdtjänst, lastbilar och budbilar, som inom den privata marknaden med olika modeller av personbilar. I år (2018) är det 33 år sedan den första Mercedesen presenterades för allmänheten. Denna bil har gått från klarhet till klarhet och kan verkligen inte benämnas som något annat än en riktig framgångssaga.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram